jak to ugryźś?

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
bazu
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 11 paź 2015, o 11:20
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków

jak to ugryźś?

Post autor: bazu »

mam takie zadanie i nwm jak to ugryźć:

\(\displaystyle{ \frac{(1+itgx)}{(1-itgx)}}\)
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22210
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3755 razy

jak to ugryźś?

Post autor: a4karo »

\(\displaystyle{ \tg x=\frac{\sin x}{\cos x}}\)
Awatar użytkownika
jutrvy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1202
Rejestracja: 24 lis 2014, o 18:04
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 10 razy
Pomógł: 239 razy

jak to ugryźś?

Post autor: jutrvy »

Nie wiem, jaka jest treść tego zadania, ale myślę, że powinieneś skorzystać z definicji mnożenia liczb zespolonych.
bazu
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 11 paź 2015, o 11:20
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków

jak to ugryźś?

Post autor: bazu »

juz zrobiłem
ODPOWIEDZ