przekształcen na rzeczywisteie wzorów z zespolonych

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
kamillo221991
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 8 gru 2014, o 21:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Rzeszów

przekształcen na rzeczywisteie wzorów z zespolonych

Post autor: kamillo221991 »

Mam takie równanie paraboli w przestrzeni zespolonej przekształcić w taki sposób by otrzymać równanie paraboli na płaszczyźnie rzeczywistej.
\(\displaystyle{ |z-f|^2=\Im \left( \frac{z-b}{c} \right) ^2|c|^2}\) lub \(\displaystyle{ |z-f|^2=\frac{\Im \left( z-b \right) \overline{c}}{|c|^2}}\)
\(\displaystyle{ f}\) jest ogniskiem paraboli, \(\displaystyle{ z,f,b,c \in \mathbb{C}}\).
Ostatnio zmieniony 11 cze 2015, o 07:29 przez yorgin, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
ODPOWIEDZ