wykonanie działania

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
Mich4L
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 17 cze 2007, o 14:22
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: nie podam
Podziękował: 7 razy

wykonanie działania

Post autor: Mich4L »

po wykoniau działania \(\displaystyle{ (\cos{{ \pi \over 4}} + i\sin{{ \pi \over 4}} )^5^4=??}\)

nie potrzebuję rozwiązani tylko sam wynik .. z góry dziekuję
luka52
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8601
Rejestracja: 1 maja 2006, o 20:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 47 razy
Pomógł: 1816 razy

wykonanie działania

Post autor: luka52 »

\(\displaystyle{ - i}\)
ODPOWIEDZ