Jak wykazać, że układ
\(\displaystyle{ \begin{cases} \alpha = a \overline{a} \\ \beta= a \overline{b}+b \end{cases}}\)
gdzie \(\displaystyle{ \alpha , \beta}\) są danymi liczbami zespolonymi a \(\displaystyle{ a,b}\) to szukane liczby zespolone, \(\displaystyle{ |\alpha|=|a|}\) nie ma rozwiązań.
Równanie zespolone
- Premislav
- Użytkownik
- Posty: 15687
- Rejestracja: 17 sie 2012, o 13:12
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 196 razy
- Pomógł: 5221 razy
Równanie zespolone
Jak wykazać, że co układ? Napisałeś coś w stylu "jak wykazać, że masło" (bez urazy). Jeśli poprawisz pytanie, to zwiększysz szanse, że ktoś rzeczowo odpowie w tym temacie.