zapisać w postaci graficznej

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
mareko
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 5 kwie 2015, o 18:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Racibórz

zapisać w postaci graficznej

Post autor: mareko »

Witam


Proszę o podpowiedź skąd taki wynik dla poniżej zamieszczonej nierówności \(\displaystyle{ |z-2i|=0}\) albo \(\displaystyle{ |z-2i|>0}\) oraz \(\displaystyle{ |z+2i| \le 1}\)



\(\displaystyle{ |z ^{2}+4| \le |z-2i|}\)
bartek118
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5974
Rejestracja: 28 lut 2010, o 19:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Toruń
Podziękował: 15 razy
Pomógł: 1251 razy

zapisać w postaci graficznej

Post autor: bartek118 »

Ze wzoru skróconego mnożenia:
\(\displaystyle{ |z ^{2}+4| \le |z-2i| \\
|z-2i||z+2i| \leq |z-2i|}\)
ODPOWIEDZ