Znalezienie obrazu zbioru D - jedno pytanie
-
- Użytkownik
- Posty: 5
- Rejestracja: 5 sty 2015, o 17:42
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 4 razy
Znalezienie obrazu zbioru D - jedno pytanie
Mam znalezc odwzorowanie obszaru \(\displaystyle{ D= |z-1+i|<2}\) dla funkcji \(\displaystyle{ f(z)=(1+3i)z-2}\) . Wiem, że środek odwzorowanego koła będzie równy \(\displaystyle{ w=f(1-i)=2+2i}\). Natomiast nie mam pojęcia jak wyznaczyć promień tego okręgu. Bardzo proszę o wskazówki.-- 1 lut 2015, o 23:28 --Ma ktoś jakiś pomysł?
Ostatnio zmieniony 31 sty 2015, o 20:56 przez yorgin, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .