W jaki sposób można przedstawić na płaszczyźnie zespolonej:
\(\displaystyle{ \arg \left( \frac{z}{-1i} \right) \le \arg \left( \frac{-i}{z} \right)}\) ?
Płaszczyzna zespolona
-
- Użytkownik
- Posty: 86
- Rejestracja: 7 wrz 2013, o 16:18
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 14 razy
Płaszczyzna zespolona
Ostatnio zmieniony 28 sty 2015, o 15:20 przez yorgin, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.
-
- Użytkownik
- Posty: 86
- Rejestracja: 7 wrz 2013, o 16:18
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 14 razy
Płaszczyzna zespolona
Otrzymuję coś taiego:
\(\displaystyle{ arg(z) \le arg(i)}\)
co można z tym zrobić dalej?
\(\displaystyle{ arg(z) \le arg(i)}\)
co można z tym zrobić dalej?