Narysować zbiór

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
streetball
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 24 sty 2015, o 17:49
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 6 razy

Narysować zbiór

Post autor: streetball »

Jak takie cos narysowac? Robiłem za z podstawie (x+iy) ale mi wychodza takie duze potegi ze masakra.
\(\displaystyle{ \left\{\begin{matrix} { z \in \mathbb{C} : \; z ^ { 4 } = \left( \bar{z} \right) ^ { 4 } , \begin{vmatrix} { z ^ { 3 } } \end{vmatrix} \geq \begin{vmatrix} { 9 \bar{z}} \end{vmatrix} }\end{matrix}\right\}}\)
kicaj

Narysować zbiór

Post autor: kicaj »

\(\displaystyle{ z^4 =\bar{z}^4 \Leftrightarrow z^4 -\bar{z}^4 =0 \Leftrightarrow (z-\bar{z} ) (z+\bar{z} ) (\bar{z} -iz )(\bar{z} +iz) =0 .}\)
\(\displaystyle{ |z^3 |\geqslant |9\bar{z} | \Leftrightarrow (z=0\vee |z|\geqslant 3)}\)
ODPOWIEDZ