Jaką krzywą przedstawia funkcja?

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
myszka666
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 107
Rejestracja: 5 maja 2010, o 23:26
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Pkr
Podziękował: 35 razy

Jaką krzywą przedstawia funkcja?

Post autor: myszka666 »

Określić, jaką krzywą przedstawia funkcja \(\displaystyle{ z(t)= \frac{1}{2}\left[ \left( 2+3i\right) \frac{1}{t}+\left( 2-3i\right) t \right]}\), a następnie znaleźć funkcję \(\displaystyle{ z_{1}(\tau)}\), która przedstawia styczną do tej krzywej w punkcie \(\displaystyle{ z_{S}= \frac{1}{2}\left[ 5- \frac{9}{2}i \right]}\).
ODPOWIEDZ