Rozwiąż równanie wyznaczając niewiadomą z

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
Crazy00
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 27 paź 2014, o 17:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Rozwiąż równanie wyznaczając niewiadomą z

Post autor: Crazy00 »

1.
\(\displaystyle{ \left| z-1\right|+z=3}\)

Co z tym modułem ?
2.

\(\displaystyle{ \left| z\right|i + Rez + Imz = 2i}\)
\(\displaystyle{ \sqrt{ x^{2} + y ^{2} } + i +x + y =2i}\)

Tak to rozpisalem dalej nie wiem
miodzio1988

Rozwiąż równanie wyznaczając niewiadomą z

Post autor: miodzio1988 »

\(\displaystyle{ z=a+bi , b=0}\) dlaczego?
Crazy00
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 27 paź 2014, o 17:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Rozwiąż równanie wyznaczając niewiadomą z

Post autor: Crazy00 »

Ja postac kartezjanska pisze tak \(\displaystyle{ z=x+iy}\) Co dlaczego ?
miodzio1988

Rozwiąż równanie wyznaczając niewiadomą z

Post autor: miodzio1988 »

mozesz i tak pisac, Twoj wybor
Crazy00
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 27 paź 2014, o 17:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Rozwiąż równanie wyznaczając niewiadomą z

Post autor: Crazy00 »

zapis nie wazny ale co mam zrobic z tym \(\displaystyle{ \left| z - 1\right|}\) i w drugim ?
ODPOWIEDZ