Rozkład na ułamki proste nad ciałem C

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
grzes9525
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 33
Rejestracja: 1 paź 2014, o 00:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 17 razy

Rozkład na ułamki proste nad ciałem C

Post autor: grzes9525 »

Mam takie plecenie: "Napisz jak będą wyglądały rozkłady na ułamki proste nad C następującej
funkcji wymiernej \(\displaystyle{ \frac{3x ^{2}-6x+5 }{(x ^{3}-2x ^{2}+2x-1 ) ^{2} }}\) . (Bez liczenia wspólczynników)."
Oto mój wynik, czy dobrze zrobiłem i czy w ogóle o to chodzi tzn. czy bez liczenia wsp. to znaczy zapisać tak z tymi dużymi literami w licznikach?
\(\displaystyle{ \frac{A}{x-1} + \frac{B}{(x-1) ^{2} }+ \frac{C}{x- \frac{1-j \sqrt{3} }{2} } + \frac{D}{(x- \frac{1-j \sqrt{3} }{2} ) ^{2} } + \frac{E}{x- \frac{1+j \sqrt{3} }{2} } + \frac{F}{(x- \frac{1+j \sqrt{3} }{2}) ^{2} } }}\)
Wczoraj wrzuciłem taki sam przykład tylko nad ciałem R i znów się chce upewnić czy mam dobrze. Z góry dziękuje.
ODPOWIEDZ