Wyrażenie, liczby zespolone

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
zolax
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 214
Rejestracja: 2 lis 2014, o 15:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 20 razy

Wyrażenie, liczby zespolone

Post autor: zolax »

Mógłby ktoś sprawdzić czy obliczyłem ten przykład dobrze, jezeli mam błąd to gdzie go popełniłem?
\(\displaystyle{ (1- \sqrt{3}i)(1+ \sqrt{2}i) = 1 + \sqrt{2}i - \sqrt{3}i - \sqrt{6}i^{2} = 1 + \sqrt{6}+i(\sqrt{2} - \sqrt{3})}\)
Awatar użytkownika
kerajs
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8581
Rejestracja: 17 maja 2013, o 10:23
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 307 razy
Pomógł: 3349 razy

Wyrażenie, liczby zespolone

Post autor: kerajs »

Ok.
zolax
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 214
Rejestracja: 2 lis 2014, o 15:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 20 razy

Wyrażenie, liczby zespolone

Post autor: zolax »

Dziękuję bardzo
ODPOWIEDZ