Naszkicować zbiór
-
- Użytkownik
- Posty: 167
- Rejestracja: 21 paź 2009, o 20:44
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 19 razy
Naszkicować zbiór
Naszkicować zbiór: \(\displaystyle{ \left\{ z \in C: \left| z ^{3} \right| \le 2 \wedge 0 \le arg\left( z ^{3} \right) \le \frac{ \pi }{4} \right\}}\). Jak się za to zabrać?
-
- Użytkownik
- Posty: 213
- Rejestracja: 6 paź 2013, o 22:39
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 22 razy
- Pomógł: 3 razy
Naszkicować zbiór
z zależności \(\displaystyle{ \arg(z^n) = n \cdot \arg(z) + 2k \pi}\) dla drugiego warunku
Pamiętaj o \(\displaystyle{ 0 \le \arg(z) < 2 \pi}\). Na tej podstawie dobierzesz sobie \(\displaystyle{ k \in \mathbb{Z}}\) w nierówności, którą dostaniesz.
Pamiętaj o \(\displaystyle{ 0 \le \arg(z) < 2 \pi}\). Na tej podstawie dobierzesz sobie \(\displaystyle{ k \in \mathbb{Z}}\) w nierówności, którą dostaniesz.