rozwiązać równość
-
- Użytkownik
- Posty: 352
- Rejestracja: 1 lis 2012, o 20:42
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 162 razy
rozwiązać równość
\(\displaystyle{ Arg\left( z+1-j\right)=Arg\left( z-3-2j\right)}\). Wiem że \(\displaystyle{ Arg\left( z\right) \in \left( -\pi;\pi\right)}\). Jak dalej? chce jakąs wskazowkę.
-
- Użytkownik
- Posty: 352
- Rejestracja: 1 lis 2012, o 20:42
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 162 razy
rozwiązać równość
tak
-- 25 paź 2014, o 21:32 --
\(\displaystyle{ \arg \left( z^n \right) = n \cdot \arg ( z ) + 2k\pi}\). Czy ta równośc jest prawdziwa? Jak to jest z tymi argumentami? Przez \(\displaystyle{ \mathrm{Arg} ( z )}\) oznaczam argument podstawowy a \(\displaystyle{ \arg ( z ) = \alpha +2k\pi}\)?
-- 25 paź 2014, o 21:32 --
\(\displaystyle{ \arg \left( z^n \right) = n \cdot \arg ( z ) + 2k\pi}\). Czy ta równośc jest prawdziwa? Jak to jest z tymi argumentami? Przez \(\displaystyle{ \mathrm{Arg} ( z )}\) oznaczam argument podstawowy a \(\displaystyle{ \arg ( z ) = \alpha +2k\pi}\)?