Wyznacz rozwiązania z

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
qwert16
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 137
Rejestracja: 18 kwie 2008, o 22:45
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 51 razy
Pomógł: 1 raz

Wyznacz rozwiązania z

Post autor: qwert16 »

Stosując postać wykładniczą liczby zespolonej pokaż rozwiązania na płaszczyźnie Gaussa

1. \(\displaystyle{ |z^2|(\overline{z}^2)z=27iz}\)

2. \(\displaystyle{ i(\overline{z})^4z^2=-4|z|^2}\)

3. \(\displaystyle{ \overline{z}z^3= \frac{|z|}{8i}}\)

4. \(\displaystyle{ z^3=2z\overline{z}}\)
Awatar użytkownika
Kacperdev
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3260
Rejestracja: 23 mar 2010, o 19:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 17 razy
Pomógł: 686 razy

Wyznacz rozwiązania z

Post autor: Kacperdev »

w czym problem?
ODPOWIEDZ