Równanie zespolone

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
NHK
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 8 paź 2014, o 13:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Równanie zespolone

Post autor: NHK »

Mam problem z równaniem zespolonym a dokładnie modułem, nie wiem jak to rozpisać:

\(\displaystyle{ \left| z-1 \right| + \overline z = 8 + 4i}\)
rafalpw
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2203
Rejestracja: 15 lis 2012, o 00:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 43 razy
Pomógł: 526 razy

Równanie zespolone

Post autor: rafalpw »

\(\displaystyle{ \left| z-1\right|= \sqrt{\left( a-1\right)^2+b^2 }}\)
ODPOWIEDZ