Witam.
Bardzo proszę o zrobienie tych przykładów bo prawdopodobnie będę je mieć na poprawce lub podobne a ja tego nie rozumiem :/
1. Obliczyć korzystając ze wzorów Eulera
\(\displaystyle{ i^{-i}}\)
2. Obliczyć całke po okręgu o środku \(\displaystyle{ k(0;0)}\) i \(\displaystyle{ r=2.}\)
\(\displaystyle{ \int \limits_{k} \frac{ z^{2}+3 }{ (z+1)^{2} } dz}\)
3. Obliczyć pochodną wiedząc że pochodna w punkcie \(\displaystyle{ y'(0)=y(0)=0}\)
\(\displaystyle{ y'' - 2y = t + 1}\)
Bardzo proszę o pomoc.
Wzór Eulera, całka i pochodna
Wzór Eulera, całka i pochodna
3. Tresc bez sensu
Tutaj rozwiaz rownanie jednorodne najpierw
2. Metoda reisudów.
1. Z funkcji \(\displaystyle{ e ^{z}}\) skorzystaj
Tutaj rozwiaz rownanie jednorodne najpierw
2. Metoda reisudów.
1. Z funkcji \(\displaystyle{ e ^{z}}\) skorzystaj
Wzór Eulera, całka i pochodna
Kolega jakbyś zastosował moje wskazówki i troszkę pomyślał to byś sam to rozwiązał.
Zatem?
Zatem?
-
- Użytkownik
- Posty: 7330
- Rejestracja: 14 lut 2008, o 08:31
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Z Bielskia-Białej
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 961 razy
Wzór Eulera, całka i pochodna
A poczytać możesz
1. \(\displaystyle{ \ln e^{z} = z}\)Wzory na logarytm potęgi
2.Poczytać i pytać
3.Równanie liniowe jw.
1. \(\displaystyle{ \ln e^{z} = z}\)Wzory na logarytm potęgi
2.Poczytać i pytać
3.Równanie liniowe jw.