Nie wiem jak ugryźć ten przykład..
\(\displaystyle{ \left( \cos \frac{7}{12} \pi - i\sin \frac{7}{12} \pi \right) ^{102}}\)
wysoka potęga
-
- Użytkownik
- Posty: 3
- Rejestracja: 9 lip 2014, o 21:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Rzeszów
wysoka potęga
Ostatnio zmieniony 9 lip 2014, o 21:59 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Skaluj nawiasy. Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Skaluj nawiasy. Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
- Użytkownik
- Posty: 3
- Rejestracja: 9 lip 2014, o 21:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Rzeszów
wysoka potęga
Znam te wzory jednak przypadek jest nietypowy ..
Ostatnio zmieniony 9 lip 2014, o 23:04 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Błąd ortograficzny: nietypowy.
Powód: Błąd ortograficzny: nietypowy.
wysoka potęga
Bardzo typowy. Zastosuj się do mojej wskazówki w połączeniu ze wzorem de Moivre'a. Co jeszcze wiesz o \(\displaystyle{ \cos(-\alpha)?}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 3
- Rejestracja: 9 lip 2014, o 21:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Rzeszów
wysoka potęga
\(\displaystyle{ \cos (- \alpha )=\cos \alpha}\) . Moduł wychodzi mi 1 a wynik "-i" , nie wiem czy to dobrze
Ostatnio zmieniony 9 lip 2014, o 23:05 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.