twierdzenie całkowe Cauchyego

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
pro_zealot
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 15 maja 2010, o 19:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Szczecin

twierdzenie całkowe Cauchyego

Post autor: pro_zealot »

\(\displaystyle{ \oint \frac{z^2-1}{(z-2)^2} dz}\)

\(\displaystyle{ \hbox{\left| z\right| }=1}\) wynik 0
\(\displaystyle{ \hbox{\left| z\right| }=3}\) wynik \(\displaystyle{ i6\pi}\)

Czy to jest dobrze?
kalwi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1931
Rejestracja: 29 maja 2009, o 11:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 145 razy
Pomógł: 320 razy

twierdzenie całkowe Cauchyego

Post autor: kalwi »

1) tak
2) nie
pro_zealot
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 15 maja 2010, o 19:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Szczecin

twierdzenie całkowe Cauchyego

Post autor: pro_zealot »

za \(\displaystyle{ f(z)}\) przyjmuje \(\displaystyle{ z^2}\) czy \(\displaystyle{ z^2-1}\)?
kalwi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1931
Rejestracja: 29 maja 2009, o 11:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 145 razy
Pomógł: 320 razy

twierdzenie całkowe Cauchyego

Post autor: kalwi »

Przyjmujesz

\(\displaystyle{ \left( z^2-1\right)'=2z}\)

bo mianownik jest podniesiony do kwadratu.
pro_zealot
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 15 maja 2010, o 19:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Szczecin

twierdzenie całkowe Cauchyego

Post autor: pro_zealot »

Czyli \(\displaystyle{ i8 \pi}\) wynik będzie?

-- 17 cze 2014, o 06:02 --

a jak nie byłby podniesiony mianownik do kwadratu to wtedy za \(\displaystyle{ f(z)}\) przyjąłbym \(\displaystyle{ z^2-1}\) tak ?
kalwi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1931
Rejestracja: 29 maja 2009, o 11:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 145 razy
Pomógł: 320 razy

twierdzenie całkowe Cauchyego

Post autor: kalwi »

tak, tak.
pro_zealot
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 15 maja 2010, o 19:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Szczecin

twierdzenie całkowe Cauchyego

Post autor: pro_zealot »

Dzięki za pomoc.
ODPOWIEDZ