Witam. Mam problem z jednym przykładem, polecenie w temacie.
\(\displaystyle{ \frac{ \left| z \right|^{2} \cdot z }{z^{-3}} = -1}\)
Mam wrażenie że psuję to już od początku
Rozwiązać, stosując postać wykładniczą liczby zespolonej.
Rozwiązać, stosując postać wykładniczą liczby zespolonej.
Ostatnio zmieniony 16 mar 2014, o 22:30 przez yorgin, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Symbol mnożenia to \cdot.
Powód: Symbol mnożenia to \cdot.
Rozwiązać, stosując postać wykładniczą liczby zespolonej.
Wszystkie składniki zapisz w postaci wykladniczej
Rozwiązać, stosując postać wykładniczą liczby zespolonej.
Doszedłem do takiego czegoś:
\(\displaystyle{ r^{3} \cdot e^{2 \alpha i} = e^{ \frac{\pi i}{2} }}\)
Jestem na dobrej drodze?
\(\displaystyle{ r^{3} \cdot e^{2 \alpha i} = e^{ \frac{\pi i}{2} }}\)
Jestem na dobrej drodze?
Ostatnio zmieniony 16 mar 2014, o 22:31 przez yorgin, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Symbol mnożenia to \cdot.
Powód: Symbol mnożenia to \cdot.