Wyznacz Re

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
aGabi94
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 230
Rejestracja: 5 mar 2014, o 18:52
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 60 razy

Wyznacz Re

Post autor: aGabi94 »

Jak w temacie, mam wyznaczyć \(\displaystyle{ Re \left\lfloor \frac{-i+(-i+1)\cdot 2i}{1-i} \right\rfloor}\).
Wyszło mi coś takiego: \(\displaystyle{ Re \left\lfloor \frac{3i+1}{2} \right\rfloor}\)
Czyli \(\displaystyle{ Re = \frac{1}{2}}\). Dobrze?
Awatar użytkownika
rtuszyns
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2042
Rejestracja: 29 gru 2006, o 23:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zamość
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 229 razy

Wyznacz Re

Post autor: rtuszyns »

Tak, dobrze.
aGabi94
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 230
Rejestracja: 5 mar 2014, o 18:52
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 60 razy

Wyznacz Re

Post autor: aGabi94 »

Dziękuję.
ODPOWIEDZ