Interpretacja geometryczna zbioru l.zespolonej
-
- Użytkownik
- Posty: 3
- Rejestracja: 17 lut 2014, o 14:22
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
Interpretacja geometryczna zbioru l.zespolonej
Podaj interpretację geometryczną zbioru \(\displaystyle{ A=\left\{ z: |z-3i+1|< 2, x^{2} + y > Re \left( \frac{-8+6i}{3+4i} \right) ^{13}\right\}}\)
Ostatnio zmieniony 17 lut 2014, o 15:06 przez Qń, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 3
- Rejestracja: 17 lut 2014, o 14:22
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
Interpretacja geometryczna zbioru l.zespolonej
w przelczaniu i w narysowaniu.waliant pisze:Przelicz i narysuj. Gdzie znajdujesz problem?
- waliant
- Użytkownik
- Posty: 1801
- Rejestracja: 9 gru 2010, o 22:16
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: warszawa
- Podziękował: 275 razy
- Pomógł: 183 razy
Interpretacja geometryczna zbioru l.zespolonej
To pokaż jak zaczynasz. Wskazówka do pierwszej części \(\displaystyle{ \left| z-\left( 3i-1\right) \right|<2}\). Czyli odległość od puntu ... jest mniejsza niż 2.
-
- Użytkownik
- Posty: 3
- Rejestracja: 17 lut 2014, o 14:22
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
Interpretacja geometryczna zbioru l.zespolonej
chodzi o to ze nie wiem jak zaczac nic nie wiemwaliant pisze:To pokaż jak zaczynasz. Wskazówka do pierwszej części \(\displaystyle{ \left| z-\left( 3i-1\right) \right|<2}\). Czyli odległość od puntu ... jest mniejsza niż 2.
- AiDi
- Moderator
- Posty: 3843
- Rejestracja: 25 maja 2009, o 22:58
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 45 razy
- Pomógł: 702 razy
Interpretacja geometryczna zbioru l.zespolonej
To jak nic nie wiesz, to pierwszą rzeczą powinno być sięgnięcie do książki/internetu żeby się dowiedzieć co to liczby zespolone. My wykładu nie zastąpimy, a na gotowca raczej nie masz co liczyć. Wysil się trochę. Dowiedz się co to moduł liczby zespolonej.