czy liczba zespolona z spełnia nierówność

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
adzikk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 27 paź 2013, o 11:18
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kielce
Podziękował: 3 razy

czy liczba zespolona z spełnia nierówność

Post autor: adzikk »

Czy podana liczba zespolona z spełnia nierówność \(\displaystyle{ |z-1| \le |z-3|}\)

\(\displaystyle{ z= \log _{2}3 + i \cdot \log _{2}7}\)
Ostatnio zmieniony 15 lut 2014, o 20:17 przez yorgin, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Awatar użytkownika
AiDi
Moderator
Moderator
Posty: 3843
Rejestracja: 25 maja 2009, o 22:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 45 razy
Pomógł: 702 razy

czy liczba zespolona z spełnia nierówność

Post autor: AiDi »

W czym problem?
adzikk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 27 paź 2013, o 11:18
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kielce
Podziękował: 3 razy

czy liczba zespolona z spełnia nierówność

Post autor: adzikk »

nie bardzo wiem jak to sprawdzić..
ODPOWIEDZ