Rownanie

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
kasiaadres1608
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 22 lut 2007, o 13:39
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Gliwice

Rownanie

Post autor: kasiaadres1608 »

Rozwiazac równianie:

\(\displaystyle{ z^2-3z+3+i=0}\)
Awatar użytkownika
Lorek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7150
Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ruda Śląska
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1322 razy

Rownanie

Post autor: Lorek »

Tradycyjnie delta itp.
\(\displaystyle{ \Delta=9-4(3+i)=-4i-3=(1-2i)^2}\)
ODPOWIEDZ