Układ równań liniowych

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
tajniak
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 14
Rejestracja: 27 gru 2012, o 22:32
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 9 razy

Układ równań liniowych

Post autor: tajniak »

Jak rozwiązać układ następujących równań liniowych?
\(\displaystyle{ \begin{cases} c_1 + c_2 + c_3 = 0 \\
c_1 - c_2(-1)^{\frac 1 3} + c_3(-1)^{\frac 2 3} = 1 \\
c_1 + c_2(-1)^{\frac 2 3} - c_3(-1)^{\frac 1 3} = 2 \end{cases}}\)
miodzio1988

Układ równań liniowych

Post autor: miodzio1988 »

eliminacja Gaussa od razu
Awatar użytkownika
rtuszyns
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2042
Rejestracja: 29 gru 2006, o 23:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zamość
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 229 razy

Układ równań liniowych

Post autor: rtuszyns »

Przez wyznaczniki też się da...
tajniak
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 14
Rejestracja: 27 gru 2012, o 22:32
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 9 razy

Układ równań liniowych

Post autor: tajniak »

dzięki
ODPOWIEDZ