Czy to rozwiązanie jest poprawnie ? Najważniejszy jest wynik , nie metoda :
\(\displaystyle{ \left( \frac{ \sqrt{3}-i }{2} \right) ^{11}}\)
\(\displaystyle{ |z| = 1}\)
\(\displaystyle{ (\cos 1 \frac{5}{6} \pi \cdot 11 + i\sin 1 \frac{5}{6} \pi \cdot 11)}\)
\(\displaystyle{ ( \cos \frac{121}{6} + i\sin \frac{121}{6})}\)
\(\displaystyle{ (\cos 20 \frac{ \pi }{6} + i\sin 20 \frac{ \pi }{6})}\)
\(\displaystyle{ ( \frac{ \sqrt{3} }{2} - \frac{1}{2} i )}\)
potęgowanie liczby zespolonej
-
- Użytkownik
- Posty: 1
- Rejestracja: 19 lis 2013, o 15:12
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Sparta
potęgowanie liczby zespolonej
Ostatnio zmieniony 19 lis 2013, o 18:58 przez yorgin, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Symbol mnożenia to \cdot. Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Symbol mnożenia to \cdot. Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
- Użytkownik
- Posty: 5
- Rejestracja: 18 lis 2013, o 20:23
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: mniuf
- Podziękował: 2 razy