Mam pytanie jak z takiej liczby zespolonej:
\(\displaystyle{ z=6\sin (2t - 135 ^{o})}\)
dojść do postaci algebraicznej?
Zamiana na postać algebraiczną
Zamiana na postać algebraiczną
Mogę prosić o dokładniejsze wyjaśnienie.
Wynik ma wyjść
\(\displaystyle{ Z=-3-3j}\)
Wynik ma wyjść
\(\displaystyle{ Z=-3-3j}\)
- yorgin
- Użytkownik
- Posty: 12762
- Rejestracja: 14 paź 2006, o 12:09
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 17 razy
- Pomógł: 3440 razy
Zamiana na postać algebraiczną
Nie dostaniesz dokładniejszego wyjaśnienia, gdyż nie dostaniesz takiego wyniku, jaki napisałaś. W ogóle jedno z drugim niewiele ma wspólnego. Jak chcesz to zrobić, to zamiast pisać o dokładniejszym wyjaśnieniu zastosuj moją wskazówkę. Policz wartości funkcji trygonometrycznych i porównaj z "odpowiedzią".