Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
-
Pekinnn12
- Użytkownik
- Posty: 148
- Rejestracja: 4 wrz 2010, o 12:27
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: mazowieckie
- Podziękował: 1 raz
Post
autor: Pekinnn12 »
Znajdź zbiór \(\displaystyle{ Z \in C}\) spełniający warunek ( zrobić rysunek)
\(\displaystyle{ \frac{ \pi }{6} \le arg \frac{z\left( 1+i\right) }{-1+i} \le \frac{ \pi }{3}}\)
-
Vardamir
- Użytkownik
- Posty: 1913
- Rejestracja: 3 wrz 2010, o 22:52
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 410 razy
Post
autor: Vardamir »
Na początek pozbądź się liczby zespolonej z mianownika.