równanie z parametrem i modulem

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
czarny93123
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 165
Rejestracja: 12 lut 2013, o 22:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: PK
Podziękował: 75 razy

równanie z parametrem i modulem

Post autor: czarny93123 »

"Wyznaczyc zbior gdzie a nalezy do rzeczywistych na plaszczyznie zespolonej
\(\displaystyle{ \left| z\right|^2=2a \Re z}\)
Awatar użytkownika
yorgin
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12762
Rejestracja: 14 paź 2006, o 12:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 17 razy
Pomógł: 3440 razy

równanie z parametrem i modulem

Post autor: yorgin »

Zbiór czego?
czarny93123
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 165
Rejestracja: 12 lut 2013, o 22:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: PK
Podziękował: 75 razy

równanie z parametrem i modulem

Post autor: czarny93123 »

zbiór rozwiązań równania
Awatar użytkownika
yorgin
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12762
Rejestracja: 14 paź 2006, o 12:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 17 razy
Pomógł: 3440 razy

równanie z parametrem i modulem

Post autor: yorgin »

\(\displaystyle{ z=x+iy}\) i liczysz.
czarny93123
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 165
Rejestracja: 12 lut 2013, o 22:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: PK
Podziękował: 75 razy

równanie z parametrem i modulem

Post autor: czarny93123 »

\(\displaystyle{ x^2-2ax+y^2=0}\) i co teraz..?
Kartezjusz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7330
Rejestracja: 14 lut 2008, o 08:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Z Bielskia-Białej
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 961 razy

równanie z parametrem i modulem

Post autor: Kartezjusz »

Zwijasz, do wzorów skróconego mnożenia
czarny93123
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 165
Rejestracja: 12 lut 2013, o 22:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: PK
Podziękował: 75 razy

równanie z parametrem i modulem

Post autor: czarny93123 »

\(\displaystyle{ (x-a)^2+y^2=a^2}\) okrag o promieniu a i srodku \(\displaystyle{ (a,0)}\)dzieki.
ODPOWIEDZ