Moduł złożony

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
Aroni
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 30 paź 2013, o 20:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wro
Podziękował: 3 razy

Moduł złożony

Post autor: Aroni »

\(\displaystyle{ |z-1| + \overline{z} = 3}\)
Niby banalne, ale nie wiem jak ten moduł rozpisać, bo pierwszy raz się z takim spotykam, a nie lubię marnować pół godziny czasu szukając własnych błędów, które zawsze okazują się śmieszne. WIęc prosiłbym żeby ktoś mi tylko napisał szybko jak się rozpisuje ten moduł.
Z góry dzięki.

Sorry za wzór, ale spieszy mi się i nie mogę znaleźć kreski sprzężenia w ym LaTeX'ie.
Ostatnio zmieniony 30 paź 2013, o 20:39 przez yorgin, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Awatar użytkownika
yorgin
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12762
Rejestracja: 14 paź 2006, o 12:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 17 razy
Pomógł: 3440 razy

Moduł złożony

Post autor: yorgin »

\(\displaystyle{ z=a+ib\Rightarrow |z-1|=\sqrt{(a-1)^2+b^2}}\)
Aroni
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 30 paź 2013, o 20:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wro
Podziękował: 3 razy

Moduł złożony

Post autor: Aroni »

Heh, tak proste a nie pomyślałem. Dzięki wielkie:)
ODPOWIEDZ