Wzór de Moivre'a

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
ZaKooN
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 95
Rejestracja: 27 paź 2013, o 10:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 24 razy

Wzór de Moivre'a

Post autor: ZaKooN »

Policzyć:

d) \(\displaystyle{ \left( -\sqrt[5]{2}-i\sqrt[5]{2} \right) ^{10}}\)
Ostatnio zmieniony 27 paź 2013, o 13:31 przez Chromosom, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Chromosom
Moderator
Moderator
Posty: 10365
Rejestracja: 12 kwie 2008, o 21:08
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 127 razy
Pomógł: 1271 razy

Wzór de Moivre'a

Post autor: Chromosom »

Wyłącz \(\displaystyle{ -\sqrt[5]2}\) przed nawias.
ODPOWIEDZ