Mam do zrobienia takie zadanka: (Prosiłabym krok po kroku )
1)Obliczyć:
a) \(\displaystyle{ \left( \sqrt{3} + i \right)^{12} \cdot \left( 1-i\right)^{13}}\)
b) \(\displaystyle{ \sqrt{3+4i}}\)
c)\(\displaystyle{ \sqrt{7-24i}}\)
Z góry dziękuję.
potęgi i pierwiastki
potęgi i pierwiastki
Ostatnio zmieniony 10 paź 2013, o 15:36 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale. Symbol mnożenia to \cdot. Poprawa wiadomości.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale. Symbol mnożenia to \cdot. Poprawa wiadomości.