Obraz przez przekształcenie

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
medziaa_90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 10 maja 2012, o 10:54
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował: 1 raz

Obraz przez przekształcenie

Post autor: medziaa_90 »

Witam,
Problem polega na tym, że mam do zrobienia zadania z analizy zespolonej na zaliczenie, ale nie wiem jak się wogóle za nie zabrać. Proszę o pomoc, będę wdzięczna. Może ktoś nawet zrobić jedno a ja już jakoś analogiczne rozwiąże pozostałe.
Oto zadania:
Zbadać w co przechodzi przy przekształceniu \(\displaystyle{ w=z^{-1}}\):
1. Rodzina prostych równoległych \(\displaystyle{ y=x+b}\)
2. Rodzina prostych \(\displaystyle{ y=kx}\)
3. Parabola \(\displaystyle{ y=x^2}\).
ODPOWIEDZ