Przekształcanie zbioru liczb zespolonych

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
Awatar użytkownika
kerajs
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8585
Rejestracja: 17 maja 2013, o 10:23
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 307 razy
Pomógł: 3351 razy

Przekształcanie zbioru liczb zespolonych

Post autor: kerajs »

Mamy zbiór liczb zespolonych takich że \(\displaystyle{ 1\le \left| z\right| \le 3}\) oraz \(\displaystyle{ \frac{-\pi}{4}\le\mbox{arg }z \le\frac{\pi}{4} \right\}}\).

Jak będzie wyglądał ten zbiór w przekształceniu
\(\displaystyle{ t \left( z \right) = \frac{1+z}{z-1}}\)
robertm19
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1847
Rejestracja: 8 lip 2008, o 21:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Staszów/Warszawa
Podziękował: 7 razy
Pomógł: 378 razy

Przekształcanie zbioru liczb zespolonych

Post autor: robertm19 »

ODPOWIEDZ