Obliczyć:
a) \(\displaystyle{ \left| \exp(i-2z) \right|}\)
b) \(\displaystyle{ \left| \exp \left( z^2 \right) \right|}\)
c) \(\displaystyle{ \Im \exp \frac{1}{z}}\)
d) \(\displaystyle{ \Re (\tg z)}\)
e) \(\displaystyle{ \sin z = \cosh 4}\)
f) \(\displaystyle{ \frac{\dd}{\dd z}(\sinh z)}\)
g) \(\displaystyle{ \sinh z = i}\)
h) \(\displaystyle{ \log \left[ i^{1/2} \right]}\)
i) \(\displaystyle{ \log z = \frac{i \pi}{2}}\)
j) \(\displaystyle{ i^{i}}\)
k) \(\displaystyle{ (1+i)^{i}}\)
Prosze o rozwiązanie tych przykładów.
Obliczyć część rzeczywistą i urojoną
-
- Użytkownik
- Posty: 939
- Rejestracja: 26 gru 2009, o 17:38
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Mazowsze
- Podziękował: 5 razy
- Pomógł: 228 razy
Obliczyć część rzeczywistą i urojoną
\(\displaystyle{ i^{i} = e^{i \ln i} = e^{i \cdot \frac{i \pi}{2}} = e^{\frac{- \pi}{2}}}\)
Następny punkt też tak samo: \(\displaystyle{ \ln z = \ln|z| + i \arg z}\)
Następny punkt też tak samo: \(\displaystyle{ \ln z = \ln|z| + i \arg z}\)