Jak się rozwiązuje zadania typu:
\(\displaystyle{ \left( \sqrt{3} - i \right) ^{50} = ??}\)
Czy mógłby ktoś pokazać jak to rozwiązać albo podać przykład rozwiązania jakiegoś podobnego zadania do tego?
Liczby zespolone do potęgi
-
- Użytkownik
- Posty: 30
- Rejestracja: 29 sty 2013, o 15:48
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 12 razy
Liczby zespolone do potęgi
Czy rozwiązaniem tego zadania będzie:
\(\displaystyle{ 2^{50} \left( \frac{1}{2} - \frac{ \sqrt{3} }{2} \right) ??}\)
\(\displaystyle{ 2^{50} \left( \frac{1}{2} - \frac{ \sqrt{3} }{2} \right) ??}\)