Witam mam zadanie : \(\displaystyle{ \left| \frac{z+i}{ z^{2} +1} \right|\ge 1}\)
i wyszło mi
\(\displaystyle{ \left| z-(-i) \left\right| \ge| z-(-i)\right|\left| z-i\right| \right|}\)
Dobrze ??
Równanie zespolonych z1/z2
-
- Użytkownik
- Posty: 3
- Rejestracja: 2 lut 2013, o 19:23
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Toruń
- Podziękował: 1 raz
Równanie zespolonych z1/z2
Wiem I korzystałem, że \(\displaystyle{ \left| z-z _{0} \right|
i
\left|z _{1} z_{2} \right| =\left| z _{1} \right| \left| z _{2} \right|}\)
Więc na razie dobrze ?? Mogę obie strony podzielić ?
i
\left|z _{1} z_{2} \right| =\left| z _{1} \right| \left| z _{2} \right|}\)
Więc na razie dobrze ?? Mogę obie strony podzielić ?
-
- Użytkownik
- Posty: 3
- Rejestracja: 2 lut 2013, o 19:23
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Toruń
- Podziękował: 1 raz
Równanie zespolonych z1/z2
1. Wyjdzie okrąg w pkt "i" i promieniu 1. Zamalowany w środku
2. Jakie są założenia ??
2. Jakie są założenia ??