Rozwiąż równanie

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
Misiakowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 8 sty 2013, o 19:53
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 1 raz

Rozwiąż równanie

Post autor: Misiakowy »

Witam mam problem z takim zadaniem:
\(\displaystyle{ \left| \frac{2+1}{1-i} \right| \cdot \sqrt{Z}}\)

\(\displaystyle{ Z=1+ \sqrt{3}i}\)

Uprzejmie proszę o pomoc, nie mam pojęcia jak to rozwiązać.
rafalpw
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2203
Rejestracja: 15 lis 2012, o 00:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 43 razy
Pomógł: 526 razy

Rozwiąż równanie

Post autor: rafalpw »

Co dokładnie trzeba zrobić w tym zadaniu?
ODPOWIEDZ