Witam wszystkich użytkowników .
Borykam się z problemem obliczenia \(\displaystyle{ \sqrt[6]{-1}}\) . Mam obliczenia przedstawić w postaci algebraicznej i podać ich interpretacje geometryczną w układzie współrzędnych. Ruszyłem trochę zadanie jednak nie do końca jestem pewien czy aby to na pewno tak ma wyglądać. Proszę o pomoc ( a najlepiej o pełne obliczenia )
Postać algebraiczna i interpretacja geometryczna.
-
- Użytkownik
- Posty: 3
- Rejestracja: 30 sty 2013, o 17:29
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
-
- Użytkownik
- Posty: 405
- Rejestracja: 24 lip 2012, o 23:16
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: hmm ?
- Podziękował: 147 razy
- Pomógł: 2 razy
Postać algebraiczna i interpretacja geometryczna.
ze wzoru de moviera
\(\displaystyle{ |z| = 1 + 0i}\)
\(\displaystyle{ r = 1}\)
podać ich interpretacje geometryczną w układzie współrzędnych.
szesciokat foremny
\(\displaystyle{ |z| = 1 + 0i}\)
\(\displaystyle{ r = 1}\)
podać ich interpretacje geometryczną w układzie współrzędnych.
szesciokat foremny