Znajdź miejsce geometryczne punktów
-
- Użytkownik
- Posty: 44
- Rejestracja: 7 lis 2010, o 15:28
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 5 razy
Znajdź miejsce geometryczne punktów
Znajdź miejsce geometryczne punktów spełniających nierówności
a) \(\displaystyle{ |z| < 4}\)
b) \(\displaystyle{ |z| < 2}\) i \(\displaystyle{ 0 < \varphi < \frac{1}{2} \pi}\)
a) \(\displaystyle{ |z| < 4}\)
b) \(\displaystyle{ |z| < 2}\) i \(\displaystyle{ 0 < \varphi < \frac{1}{2} \pi}\)
Ostatnio zmieniony 27 gru 2012, o 18:17 przez Server, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Użytkownik
- Posty: 44
- Rejestracja: 7 lis 2010, o 15:28
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 5 razy
Znajdź miejsce geometryczne punktów
Wiesz co, najlepiej rozwiąż przykład a ja potem sobie sprawdzę skąd i jak się to wzięło.
\(\displaystyle{ |z| = \sqrt{a} ^{2} + \sqrt{b} ^{2} \\
a = 8 \\
b = 6i}\)
Potem wyliczyć sin i cos tak?
\(\displaystyle{ |z| = \sqrt{a} ^{2} + \sqrt{b} ^{2} \\
a = 8 \\
b = 6i}\)
Potem wyliczyć sin i cos tak?
Ostatnio zmieniony 27 gru 2012, o 18:56 przez Server, łącznie zmieniany 2 razy.
Znajdź miejsce geometryczne punktów
Zobacz już lecę. Myśleć Ty masz, bo to Twój przykład jest. Chcesz gotowego rozwiązania? Masz książki od tego i inne tematy na forum
Znajdź miejsce geometryczne punktów
Oczywiście, że nie. Suma pod pierwiastkiem to nie jest pierwiastek z sumy