Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
-
Aabidah
- Użytkownik
- Posty: 6
- Rejestracja: 18 gru 2012, o 20:36
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Wwa
Post
autor: Aabidah »
a) \(\displaystyle{ (2-3i)(5+4i)}\)
b)\(\displaystyle{ \frac{3}{4+i}}\)
c)\(\displaystyle{ \frac{)1+i)(2-i)}{3+i}}\)
d)\(\displaystyle{ \frac{2+i}{i(i+1)}+\frac{i-3}{i-1}}\)
e)\(\displaystyle{ \frac{2-3i}{(1-i)^{2}}+2}\)
f) \(\displaystyle{ \frac{(1+i)(2-i)}{(1-i)^{2}}-i}\)
-
Qń
- Użytkownik
- Posty: 9833
- Rejestracja: 18 gru 2007, o 03:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bydgoszcz
- Podziękował: 90 razy
- Pomógł: 2632 razy
Post
autor: Qń »
Z czym dokładnie masz problem?
Q.