Funkcja Zespolona

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
Angin3
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 18 mar 2007, o 16:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Szczecin

Funkcja Zespolona

Post autor: Angin3 »

1 Sporządz wykres funkcji zespolonej zmiennej rzeczywistej z=-1-i+(1+2i)t, t=R oraz podac rownanie tego wykresu w postaci y=f(x), x=R


2. Podać interpretacje geometryczna funkcji zepolonej zmiennej zespolonej z'=z+2+3i

Z góry dziekuje.
zefir
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 6 mar 2007, o 22:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: k. Szczecina

Funkcja Zespolona

Post autor: zefir »

hehe, mamy uczestnika Wektora 2007
Zablokowany