tożsamość dowód

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
franek89
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 310
Rejestracja: 28 lut 2009, o 15:36
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 110 razy

tożsamość dowód

Post autor: franek89 »

Wykazać, że dla dowolnych liczb zespolonych z i w zachodzi następująca równość:
\(\displaystyle{ \sin (z-w)=\sin z\cos w-\cos z\sin w}\)
jak to udowodnić?
Ostatnio zmieniony 2 gru 2012, o 12:54 przez Dasio11, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa zapisu funkcji.
ODPOWIEDZ