Proszę o pomoc z tymi zadaniami
1.Oblicz i zapisz w postaci algebraicznej, trygonometrycznej i wykładniczej \(\displaystyle{ \left( e^{2011j} \right) \frac{\left ( \cos \frac{ \pi }{4} -j\sin \frac{ \pi }{4}\right)^{10} }{\left( 1- \sqrt{3}j \right)^{6} }}\)
2.Oblicz oraz podaj interpretacje geometryczną \(\displaystyle{ \sqrt[3]{\left( j\sin \frac{ \pi }{3}-\cos \frac{ \pi }{3} \right)^{3} }}\)
3. Rozwiąż równanie \(\displaystyle{ z^{2} -2jz-1=0}\)
Liczby i równanie
-
- Użytkownik
- Posty: 2
- Rejestracja: 27 lis 2012, o 08:07
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: warszawa
- Podziękował: 1 raz
Liczby i równanie
Ostatnio zmieniony 27 lis 2012, o 16:20 przez sasukeruless, łącznie zmieniany 2 razy.
- lightinside
- Użytkownik
- Posty: 796
- Rejestracja: 25 lis 2011, o 22:25
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Poznań/Łódź
- Podziękował: 111 razy
- Pomógł: 29 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 2
- Rejestracja: 27 lis 2012, o 08:07
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: warszawa
- Podziękował: 1 raz
Liczby i równanie
Bo mi wyszło tak:
1. \(\displaystyle{ \frac{1}{64}j}\)
2. \(\displaystyle{ 1 , - \frac{1}{2}+j \frac{ \sqrt{3} }{2} , - \frac{1}{2}-j \frac{ \sqrt{3} }{2}}\)
3. wyszło że 2 pierwiastki są jednakowe i równe j
ale 1 i 2 mam niby źle i w 3 tez niby cos jest nie tak ktoś może pomóc?
1. \(\displaystyle{ \frac{1}{64}j}\)
2. \(\displaystyle{ 1 , - \frac{1}{2}+j \frac{ \sqrt{3} }{2} , - \frac{1}{2}-j \frac{ \sqrt{3} }{2}}\)
3. wyszło że 2 pierwiastki są jednakowe i równe j
ale 1 i 2 mam niby źle i w 3 tez niby cos jest nie tak ktoś może pomóc?