jak zapisac w postaci wykladniczej

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
Awatar użytkownika
snd0cff
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 199
Rejestracja: 6 gru 2009, o 18:41
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 10 razy

jak zapisac w postaci wykladniczej

Post autor: snd0cff »

\(\displaystyle{ z=re ^{i\phi}}\)
\(\displaystyle{ \left| z\right|=r}\)
\(\displaystyle{ z^*=re ^{-i\phi}}\)
A jak zapisac \(\displaystyle{ \left| z^*\right|}\) ?
gdzie \(\displaystyle{ *}\) oznacza sprzężenie
Awatar użytkownika
bb314
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 871
Rejestracja: 3 sie 2012, o 19:01
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Namysłów
Podziękował: 7 razy
Pomógł: 321 razy

jak zapisac w postaci wykladniczej

Post autor: bb314 »

\(\displaystyle{ |z^*|=|z|=r}\)
ODPOWIEDZ