Alternatywna forma postaci zespolonej!
-
- Użytkownik
- Posty: 1
- Rejestracja: 18 lis 2012, o 19:57
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Southampton
Alternatywna forma postaci zespolonej!
\(\displaystyle{ \sqrt[4]{-4}}\) mam problem, aby doprowadzić wyrażenie do postaci \(\displaystyle{ 1+i}\), jakieś sugestie?
Ostatnio zmieniony 18 lis 2012, o 20:22 przez ares41, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.
- ares41
- Użytkownik
- Posty: 6499
- Rejestracja: 19 sie 2010, o 08:07
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 142 razy
- Pomógł: 922 razy
Alternatywna forma postaci zespolonej!
Wzór na pierwiastki znamy ?
Zapis pierwiastków zespolonych z użyciem symbolu \(\displaystyle{ \sqrt{{}}}\) nie jest jednoznaczny.
Zapis pierwiastków zespolonych z użyciem symbolu \(\displaystyle{ \sqrt{{}}}\) nie jest jednoznaczny.
-
- Użytkownik
- Posty: 2727
- Rejestracja: 14 paź 2004, o 16:26
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: podkarpacie
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 945 razy
Alternatywna forma postaci zespolonej!
Przekształć do postaci trygonometrycznej i wzory na pierwiastek z liczby zespolonej. Dostaniesz cztery pierwiastki.