Jaka jest interpretacja geometryczna równania?

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
Awatar użytkownika
hubertwojtowicz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 269
Rejestracja: 29 wrz 2008, o 16:57
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa\Słupsk
Podziękował: 59 razy
Pomógł: 32 razy

Jaka jest interpretacja geometryczna równania?

Post autor: hubertwojtowicz »

\(\displaystyle{ \left| z+w\right| ^{2}+\left| z-w\right| ^{2}=2 \cdot \left| z\right| ^{2} + 2 \cdot \left| w\right| ^{2}}\)
gdzie: \(\displaystyle{ z,w \in C}\) (zespolone)
Pozdrawiam.
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9833
Rejestracja: 18 gru 2007, o 03:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 90 razy
Pomógł: 2632 razy

Jaka jest interpretacja geometryczna równania?

Post autor: »

Suma kwadratów długości przekątnych równoległoboku jest równa sumie kwadratów długości jego wszystkich boków.

Q.
ODPOWIEDZ