Rozpływ prądów

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
xamrex
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 116
Rejestracja: 13 cze 2008, o 18:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 34 razy

Rozpływ prądów

Post autor: xamrex »

Witam,
Mam taki mały problem, chce się upewnić, że dobrze liczę.
Mam takie zadanie, gdzie prąd
\(\displaystyle{ I_a=-I_c}\)
I teraz jeśli:
\(\displaystyle{ I_a=5 \sqrt{3} - \mathrm j 15}\)
To czy prąd
\(\displaystyle{ I_c=-5 \sqrt{3}+ \mathrm j 15}\)

Czy może zamienia się tylko znak przy \(\displaystyle{ 5 \sqrt{3}}\) a część zespoloną zostawia w spokoju?
Awatar użytkownika
bb314
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 871
Rejestracja: 3 sie 2012, o 19:01
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Namysłów
Podziękował: 7 razy
Pomógł: 321 razy

Rozpływ prądów

Post autor: bb314 »

Zamienia się oba.
ODPOWIEDZ