Interpretacja geometryczna zbioru

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
shinigami0717
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 20
Rejestracja: 15 lut 2010, o 20:12
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Legionowo
Podziękował: 1 raz

Interpretacja geometryczna zbioru

Post autor: shinigami0717 »

\(\displaystyle{ \overline{z-i} = z+1}\)

próbowałam w ten sposób:
\(\displaystyle{ z= \overline{z-i} -1}\)

rozpisałam
\(\displaystyle{ z=x+iy\\
x+iy=x-iy+i-1\\
x+iy-x+iy=i-1\\
2iy=i-1}\)


i nie wiem co dalej. moge porownac Im ale chyba nie mam Re
Ostatnio zmieniony 10 lis 2012, o 14:01 przez pyzol, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Awatar użytkownika
pyzol
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4346
Rejestracja: 26 kwie 2010, o 11:39
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Nowa Ruda
Podziękował: 5 razy
Pomógł: 929 razy

Interpretacja geometryczna zbioru

Post autor: pyzol »

Wynika z tego, że nie ma takiej liczby, która by spełniła te równanie...
shinigami0717
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 20
Rejestracja: 15 lut 2010, o 20:12
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Legionowo
Podziękował: 1 raz

Interpretacja geometryczna zbioru

Post autor: shinigami0717 »

tez doszlam do tego wniosku
prawdopodobnie nie ma rozwiazan
Awatar użytkownika
pyzol
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4346
Rejestracja: 26 kwie 2010, o 11:39
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Nowa Ruda
Podziękował: 5 razy
Pomógł: 929 razy

Interpretacja geometryczna zbioru

Post autor: pyzol »

Nie "prawdopodobnie", tylko nie ma.
ODPOWIEDZ