Równanie liczb zespolonych

Definicja. Postać wykładnicza i trygonometryczna. Zagadnienia związane z ciałem liczb zespolonych.
anq_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 46
Rejestracja: 5 lis 2012, o 14:30
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 25 razy
Pomógł: 1 raz

Równanie liczb zespolonych

Post autor: anq_ »

Witam.
\(\displaystyle{ \frac{z+1}{\bar{z}-1} = -1\\\\
z+1=-\bar{z}+1\\
a+1+bi = -(a-bi)+1\\
a+1+bi = -a+1+bi\\
\\
Rozwiązania\\
a = 0\\
b \in R}\)

Czy moje rozwiązanie tego równania jest prawidłowe?
Awatar użytkownika
Mistrz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 637
Rejestracja: 10 sie 2009, o 09:56
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz / Warszawa
Podziękował: 19 razy
Pomógł: 135 razy

Równanie liczb zespolonych

Post autor: Mistrz »

Masz dobrze.
ODPOWIEDZ